STADA Bulgaria Office by studio sooda

Първоначално състояние на мястото, върху което предстои да се проектира

Разположен в офис сграда в София с великолепни гледки към Витоша, новият български офис на фармацевтичната компания STADA се радва на обилна естествена светлина и просторно отворено пространство. Спокойната работна атмосфера е постигната благодарение на внимателно подбрани материали и финиши.

--EN--

Occupying an office building in Sofia with a magnificent view towards Vitosha Mountain, the new Bulgarian office for the pharmaceutical company STADA benefits from generous natural light and airy open space. A calm atmosphere is created by the carefully selected materials and finishes.

Цели на проекта

Клиентите ни възложиха да създадем работно пространство, където два напълно непознати екипа трябваше да се сработят.

--EN--

The client hired us to create a workplace where two completely new teams had to collaborate.

Същност на проекта

Съществуващият коридор беше удължен така, че да маркира цялата дължина на офиса и се превърна в гръбнака, който свързва отделните зони. Визуално, той е подчертан от син мокет и понижен таван с 40-метрова светлинна ивица. В приемната зона, излизайки от асансьора, посетителите са посрещнати от ламперия в светъл дъб, който плавно преминава в бяло и синьо в останалата част на офиса. Заданието на клиента включва три заседателни зали и стая за видео конферентни разговори. Стените на дългия коридор са декорирани с растения, осветление и принтове с ценностите на компанията, които създават пъстър и спокоен гръб на заседателните зали.

--EN--

The existing corridor was extended to mark the full length of the office and became the spine connecting the separate zones. Visually, it was enhanced by blue carpet and a dropped ceiling with a 40 meters long light strip. At the reception area, right out of the lift, the visitors are welcomed by panels in white oak which gradually turn into white and blue at the rest of the office. The client’s brief included three meeting rooms and a special video conference call room. The long corridor walls were decorated with plants, lights, and prints with the company’s values to create a vibrant and relaxed backdrop for the meeting rooms.

Въздействие на проекта за промяна на околното пространство

Висящи етажерки от тънък алуминий преграждат работните зони от коридора като същевременно запазват просторното усещане на офиса и не възпрепятстват визуалните връзки межу тях. Комфортът на служителите заляга в ядрото на проекта и е постигнат чрез ергономични столове, големи работни бюра и бариери осигуряващи лично пространство и акустичен комфорт. Таванът е оставен в оригиналния си вид като по този начин се постига по-голяма височина в работното пространство. Запазихме грубата текстура на бетона, която да контрастира в гладките повърхности в останалата част и за подсилване на въздействието от светещите към тавана линейни осветителни тела.

--EN--

Thin aluminum shelves separate the working zones from the corridor whilst maintaining the spacious feel of the office and do not disturb the visual connections between them. Employees’ comfort became a core value for the team, providing ergonomic chairs, substantial size desks, and barriers for acoustic performance and privacy. The ceiling was stripped back to its original state allowing extra floor to ceiling height at the working area. The architects kept the ceiling’s rough concrete texture in contrast to all the smooth surfaces and provided an opportunity for reflected light by up-lit light strips.

Проектирано от

studio sooda

Конструктор

Инвеститор

Категория на проекта

Уебсайт на проекта

www.sooda.eu

Година на започване на проекта

2020

Година на завършване

2020

РЗП

350 m2

Стойност на проекта

EUR

Местоположение

Sofia, Bulgaria

Презентационни табла

6472-baa_sooda_stada_b1.pdf

6472-baa_sooda_stada_b2.pdf

6472-baa_sooda_stada_b3.pdf

Подписана декларация

  6472-Deklaraciq_sooda.2.jpg