Максимилиано Ароцет

Maximiliano Arrocet

Максимилиано Ароцет

Директор на A_LA, Великобритания.

Максимилиано Ароцет е назначен за директор на AL_A през 2012 г., след като се присъединява към екипа на архитектурното студио през 2007 година. Сред проектите, които ръководи са Музея на изкуството, архитектурата и технологията в Лисабон; новата концепция за свързани футболни игрища в градски райони – Pitch/Pitch; „Маги Център“ в Саутхамптън, Великобритания; конферентен център в новия лондонски офис на банка за инвестиции. Максимилиано ръководи също и редица проекти за частни жилища, като притежава експертиза относно културно-историческото наследство.

AL_A е награждавано архитектурно студио, основано през 2009 г. от архитект Аманда Левет, която е носител на наградата „Стърлинг“ на RIBA. Нейни бизнес партньори са Хо-Ин Нг, Алис Дитсч и Максимилиано Ароцет. Разнообразието в техния ръководен екип придава мултидисциплинарност на мисленето и възможностите, които се изразяват в практиката и техните впечатляващи проекти.

Сред настоящите им проекти са разширението и преструктурирането на Музея „Пейсли“ в Шотландия, както и първата магнетизирана целева термоядрена инсталация в света на канадската фирма за чиста енергия General Fusion.