Жилищен комплекс от затворен тип

Първоначално състояние на мястото, върху което предстои да се проектира

Теренът се намира в южната част на град София, квартал Манастирски ливади.

ЕN

The terrain is located in the southern part of Sofia, Manastirski livadi neighborhood.

Цели на проекта

Kонцепцията на проекта е осъществена с мисъл към семейството и за хора, които не биха направили компромис с дома си. Стратегическото местоположение на комплекса - в подножието на планината Витоша и същевременно в близост до важни пътни артерии и бизнес локации е сред големите предимства на проекта.

EN

The concept of project is made with thought for the family and for people who would not compromise with their home. The strategic location of the complex - at the foot of the Vitosha Mountain and at the same time close to major roads and business locations, is among the great advantages of project.

Същност на проекта

Комплексът се състои от осем жилищни сгради с разнообразни по големина и тип апартаменти, две нива сутерен за удобно паркиране и паркова зона с детски площадки и зона за отдих. Конструкцията на сградата е монолитна, скелетно безгредова с тухлени неносещи стени. Сградата е съобразена с всички изисквания за енергийна ефективност. Фасадата е комбинирана окачена фасада изпълнена с висококачествен HPL с дървесен дизайн, марка Fundermax Австрия и подбран бял камък.

EN

The complex consists of eight residential buildings with varied size and type of apartments, two levels basement for convenient parking and a park area with children's playgrounds and a recreation area. The construction of the building is monolithic, skeleton-free with brick walls. The building complies with all energy efficiency requirements. Facade is combined suspended façade with high quality HPL wood design, Fundermax Austria brand and selected white stone.

Въздействие на проекта за промяна на околното пространство

Комплексът е мястото, където външното пространство е превърнато в красива градина с детски кът и зони за почивка, а грижата за зелените площи е целогодишна. Той е с комуникативно местоположение, на минути разстояние от хипермаркет „Билла“ и „България Мол“. Локацията му е стратегическа, с добре развита инфраструктура и същевременно на тихо и спокойно място, отделено от шума на града.

EN

The complex is the place where the outdoor space has been turned into a beautiful garden with a playground and rest areas, and the care of the green areas is all year round. It has a communicative location, minutes away from Billa hypermarket and Bulgaria Mall. Its location is strategic, with well-developed infrastructure and at the same time in a quiet and peaceful place, separated from the city noise.

Проектирано от

"Проджект Витае" ЕООД

Конструктор

Инвеститор

Категория на проекта

Уебсайт на проекта

Година на започване на проекта

2015

Година на завършване

РЗП

15 062,23 кв.м m2

Стойност на проекта

EUR

Местоположение

София, България

Презентационни табла

4239-tablo1.pdf

4239-tablo2.pdf

4239-tablo3.pdf

Подписана декларация

  4239-Image (11).jpg