Мартин Гран

Avatar_Martin_Gran

Мартин Гран

Архитект

Мартин е партньор в Snøhetta и управляващ директор в дизайнерското подразделение на компанията. С дипломи по мениджмънт, психология, социология и 20-годишен опит в комуникациите и дизайна, Мартин е гъвкав и професионален консултант. Неговият дълбок интерес към човешкия ум в съчетание с търговския опит и способности, му дава стратегическо предимство в проектирането.

В Snøhetta той ръководи дизайна на новите банкноти в Норвегия, влезли в обръщение през 2017 г., поредицата от изложби + Munch Exhibition в Munch Museum, както и множество проекти за Barr и Under. Професионалната му кариера включва позициите на бизнес директор и стратегически консултант в Scandinavian Design Group; на стратегически планьор в McCann Erickson, Ню Йорк; както и на стратегически директор в Leo Burnett. Мартин редовно изнася лекции по целия свят.

В момента Snøhetta развива множество проекти в Европа, Азия, Океания и Америка. Работата в глобален мащаб създава основа за непрекъснато професионално развитие на Snøhetta, като предоставя ценни културни и икономически познания на дизайнерите в компанията.

Известни проекти